Kuharski recepti

Omake so že od nekdaj priljubljena sestavina jedi. Poznamo tudi omake za žar oziroma barbecue omake, ki so še posebej primerne za bolj tople dni. Za tovrstne omake velja, da jih lahko pripravimo v najštevilčnejših okusih ter vrstah. Uporabljamo jih …

More
  • July 19, 2018

Golaž spada na vsako fešto!

Kot otrok nisem bila velik ljubitelj enolončnic in jedi na žlico, zadnja leta pa juhe in podobne jedi naravnost obožujem. Podobno velja tudi za močnejše enolončnice, v katerih je veliko mesa – predvsem govedine ali

More
  • August 2, 2013

Je tudi vam izraz svinjska ribica neznan in ne veste ali gre za živilo ali žival?

Svinjska ribica je resnično zanimiv in dvoumen izraz, kateri pa označuje tako imenovani file iz svinjskega mesa, gre namreč za podolgovato mišico na zgornji …

More
  • April 16, 2013

 

Okusne jedi so nekaj, kar lahko vedno prinese pohvale partnerja, otrok, sorodnikov, sodelavcev, poslovnih partnerjev, prijateljev … S pripravo okusne hrane, ki jo postrežemo ob različnih dogodkih, si lahko vedno »priborimo plus točke« in dobimo s tem več veljave …

More
  • April 5, 2013

Za velikonočne praznike smo pri nas doma vedno pripravili obilico jedi, med katerimi je bila nekaj posebnega šunka v testu. Priprava same šunke v kruhovi skorji je zelo enostavna – od umetniške žilice gospodinje pa je odvisno, kakšen bo …

More
  • February 22, 2013

Orehova potica

Za najbolj priljubljeno in najbolj razširjeno med vsemi poticami velja orehova potica – to je tista klasika, ki je ob prazničnih dneh najpogosteje na mizi, saj se drugih nadevov, na primer makovega ali rožičevega, gospodinje lotevajo nekoliko redkeje.…

More
  • February 19, 2013

Ričet je jed, katero so veliko pripravljale že naše babice, ohranila pa se je vse do danes. Gre za vrsto enolončnice, ki vsebuje ogromno hranilnih sredstev, poleg tega pa še lepo poteši vaše lačne trebuščke. Si tudi sami želite kdaj …

More
  • February 5, 2013

Zato, ker je fižol pravi dar od narave. Vas zanima zakaj? Je lahko dostopen, zelo poceni in predvsem zdrav.

Strokovnjaki trdijo, da je tudi odličen nadomestek mesa, saj vsebuje enake hranilne snovi. Po vsebnosti hranil in sami kakovosti naj bi …

More
  • December 28, 2012