Omake so že od nekdaj priljubljena sestavina jedi. Poznamo tudi omake za žar oziroma barbecue omake, ki so še posebej primerne za bolj tople dni. Za tovrstne omake velja, da jih lahko pripravimo v najštevilčnejših okusih ter vrstah. Uporabljamo jih …
Kuharski recepti
Različne vrste kaše so v času naših babic veljale za precej pogosto jed, in otroci so pogosto za zajtrk ali večerjo jedli prav kašo. Ponekod je bila najbolj priljubljena ovsena, drugje ajdova, ponekod prosena kaša v mleku ali iz pečice, …
Golaž spada na vsako fešto!
Kot otrok nisem bila velik ljubitelj enolončnic in jedi na žlico, zadnja leta pa juhe in podobne jedi naravnost obožujem. Podobno velja tudi za močnejše enolončnice, v katerih je veliko mesa – predvsem govedine ali …
Ste že kdaj sami doma pripravljali pečena jabolka?
Še niste? Ne veste kaj zamujate! Za vse tiste, ki ste sladkosnedi in vam preglavice dela prevelika teža, so pečena jabolka kot idealno hranilo. Gre za namreč izjemno okusno in zdravo …
Je tudi vam izraz svinjska ribica neznan in ne veste ali gre za živilo ali žival?
Svinjska ribica je resnično zanimiv in dvoumen izraz, kateri pa označuje tako imenovani file iz svinjskega mesa, gre namreč za podolgovato mišico na zgornji …
Okusne jedi so nekaj, kar lahko vedno prinese pohvale partnerja, otrok, sorodnikov, sodelavcev, poslovnih partnerjev, prijateljev … S pripravo okusne hrane, ki jo postrežemo ob različnih dogodkih, si lahko vedno »priborimo plus točke« in dobimo s tem več veljave …
Za velikonočne praznike smo pri nas doma vedno pripravili obilico jedi, med katerimi je bila nekaj posebnega šunka v testu. Priprava same šunke v kruhovi skorji je zelo enostavna – od umetniške žilice gospodinje pa je odvisno, kakšen bo …
Orehova potica
Za najbolj priljubljeno in najbolj razširjeno med vsemi poticami velja orehova potica – to je tista klasika, ki je ob prazničnih dneh najpogosteje na mizi, saj se drugih nadevov, na primer makovega ali rožičevega, gospodinje lotevajo nekoliko redkeje.…
Ričet je jed, katero so veliko pripravljale že naše babice, ohranila pa se je vse do danes. Gre za vrsto enolončnice, ki vsebuje ogromno hranilnih sredstev, poleg tega pa še lepo poteši vaše lačne trebuščke. Si tudi sami želite kdaj …
Zato, ker je fižol pravi dar od narave. Vas zanima zakaj? Je lahko dostopen, zelo poceni in predvsem zdrav.
Strokovnjaki trdijo, da je tudi odličen nadomestek mesa, saj vsebuje enake hranilne snovi. Po vsebnosti hranil in sami kakovosti naj bi …