Nič več dolgočasne vadbe na tekalni stezi

Ste eden tistih, ki se le stežka odločijo za vadbo na tekalni stezi? Se med samo vadbo dolgočasite?

Dejstvo je, da je vadba na tekalni stezi veliko bolj dolgočasna kot tista v naravi, kjer se lahko bolj sprostite, prečistite svoje misli in uživate v okolici. Kljub vsemu pa se še vedno odločate za vadbo na tekalni stezi – vas zanima kako lahko odpravite dolgčas?

1. INTERVALNI TRENING

Profesionalni športniki in osebe, ki vsakodnevno preživijo kar nekaj časa na fitnes napravah, odsvetujejo monoton trening. Tako je v sam proces vadbe priporočljivo vključiti intervalni trening, kateri bo pregnal vaš dolgčas, hkrati pa boste pokurili tudi neprimerljivo več kalorij. Nekaj že oblikovanih programov je mogoče zaslediti preko interneta.

nordictrack-X11i

2. DVIGNJEN NAKLON STEZE

Res je, da je trening neprimerljivo težji, a dokazano tudi manj dolgočasen. Med vadbo za neka procentov dvignite naklon tekalne steze in dosegli boste enak efekt kot, če bi se odpravili teč v hribe.

3. TRENING NAJ BO RAZNOLIK

V kolikor se ne morete odločiti ali je bolje, če pričnete vadbo s kardio treningom ali pa je morda bolje, če jo zaključite s kardio treningom, potem vam ne preostane nič drugega, kot če kardio trening umestite v različne dele vadbe. S te zagotovo ne boste zgrešili!

4. UPORABLJAJTE TEHNOLOGIJO

Še vedno se je v preganjanju dolgčasa med vadbo na tekalni stezi, izkazala uporaba digitalnih naprav, kot so iPod, mp3 predvajalnik in podobno. Poslušajte glasbo ali pa se med vadbo sprostite ob gledanju televizije in pozabite na dolgčas.

Načinov, kako pregnati dolgčas med vadbo na tekalni stezi je kar nekaj, vse pa je odvisno od vas kako prilagodljivi ste. Zgoraj omenjeni so samo nekateri, ki dokazano delujejo, lahko pa tudi sami dodate še kašnega na tole listo, takšen način, ki morda pri vas najbolj deluje. Več glav več ve, se strinjate?

  • July 23, 2016