Svinjska ribica

Svinjska ribica z rižem

Photo credit: Savič Domen)

Je tudi vam izraz svinjska ribica neznan in ne veste ali gre za živilo ali žival?

Svinjska ribica je resnično zanimiv in dvoumen izraz, kateri pa označuje tako imenovani file iz svinjskega mesa, gre namreč za podolgovato mišico na zgornji strani svinjskih ledij. Sicer pa ima izraz ribica več pomenov in se izraz pri govejem mesu uporablja za tako imenovano pljučno pečenko. Vsi, ki se spoznajo na meso in vse povezano z njim ter njegovo peko, vam lahko povedo, da je svinjska ribica vrsta najbolj finega mesa, katera ravno zaradi slednjega drži tudi temu primerne cene.

Svinjska ribica je odlična tudi za otroke, ker gre za resnično mesno kvaliteto. Ker pa vsi vemo, da so otroci najbolj zahtevne stranke in hkrati najbolj iskreni ljudje, je potrebno pripravo omenjenega prilagoditi njihovim okusom. Ste mnenja, da tudi sami niste nikoli poizkusili svinjske ribice? V kolikor ste kdaj jedli tako imenovano štefani pečenko (mesna štruca z jajcem na sredini), potem smo prepričani, da ste jedli tudi svinjsko ribico – zakaj? Zato, ker je omenjena pečenka narejena iz svinjske ribice. Vendar pa ta jed otrokom ni tako okusna in zanimiva, zato si je potrebno izmisliti nekaj drugega. Kaj pa svinjska ribica v listnatem testu?

Ste to že kdaj pripravljali? Definitivno gre za jed s katero bi se lahko prikupili tudi tistim najbolj zahtevnim malčkom. Kaj vse potrebujete za samo pripravo?

Svinjsko ribico
Listnato testo
Česen
Poper
Šunko
Sir
Sol
Jajca

Količino sestavin prilagajate glede na število oseb in količino mesa. Ko imate vse našteto, sledi priprava. In sicer meso najprej narežite na medaljončke, ga posolite, popoprate in dobro natrete s česnom.  Na hitro ga popecite v ponvi in pustite, da se popolnoma ohladi. Medtem razvaljajte listnato testo, na katerega nato položite ohlajeno meso. Na vse skupaj nato položite še sir in šunko, vse zavijte in položite v pekač ter pomažite s stepenim jajcem. Vse skupaj naj se peče približno pol ure pri 180°C.
In? Kako se je jed obnesla pri otrocih? Predvidevamo, da nad njo niso bili navdušeni samo otroci, ampak tudi vi sami. Svinjska ribica je zagotovo jed, ki nikoli ne razočara, samo pripraviti jo je potrebno znati.

Enhanced by Zemanta
  • April 16, 2013