Pečena jabolka

pečena jabolkaSte že kdaj sami doma pripravljali pečena jabolka?

Še niste? Ne veste kaj zamujate! Za vse tiste, ki ste sladkosnedi in vam preglavice dela prevelika teža, so pečena jabolka kot idealno hranilo. Gre za namreč izjemno okusno in zdravo sladico. Iz tega razloga niso primerna samo za odrasle ampak tudi za naše najmlajše. Otroci obožujejo sladko in vse kar sodi pod ta pojem, vsi pa se zavedamo, da sladkor v nobenem pogledu ni dober niti zdrav za njihovo majhno telo v razvoju. Ampak, ker verjamemo v to, da se je včasih potrebno tudi malce pregrešiti in potešiti svoje želje, smo prepričani, da so pečena jabolka kot idealen nadomestek sladkorja in odličen primer zdrave sladice.

Da bi otroku vse skupaj izgledalo še bolj zanimivo in bo sladico še bolj z veseljem zaužil, je priporočljivo, da ga vključite v samo pripravo. Najprej skupaj raziskujta in poimenujta vse sestavine, ki so potrebne, torej jabolka, orehi, med, sladkor, cimet, po želji marmelada in podobno. Otrok naj vse poizkusi, povoha,… Nato pričnita s pripravo. Najprej umijte jabolka in njihovo sredico izdolbite. Pripravite zmes iz orehov, medu in cimeta in z njo napolnite jabolka. Jabolka zložite v pekač in jih dajte v pečico. Vse skupaj nadzorujte in ko so jabolka pečena, počakajte, da se ohladijo in jih nato postrezite. Jabolka so pečena, ko se malce zapeče (pazite, da ne preveč!) njihova lupina in postanejo mehka.

V kolikor dajete vsaj minimalni poudarek na ohranjanje zdravja z zdravo prehrano, potem naj postanejo pečena jabolka dela vašega jedilnika!

  • April 30, 2013