Najbolj ugoden način za opremo gostinskega obrata

Oprema gostilne ali restavracije hitro postane zelo stroškovno potratna. Pomivalni in pralni stroji so zelo dragi, obenem pa bomo potrebovali tudi drugo opremo, kot so pečice, pomivalna korita ipd. V tem primeru nam rabljena gostinska oprema lahko reši veliko težav. Deluje enako dobro, kot če bi kupili novo. Obenem pa se lahko zanesemo na garancijo prodajalca. Seveda pa je mogoča tudi izposoja, če potrebujemo določeno opremo samo za občasno uporabo skozi leto. Tako zagotovimo optimalno delovanje kuhinje in vsega osebja z minimalnimi stroški.

Rabljena gostinska oprema je veliko cenejša od nove

Najbolj opazna prednost vse rabljene gostinske opreme je njena nizka nakupna vrednost. Vse rabljene naprave so pregledane s strani strokovnjakov. Poškodovani in iztrošeni deli so zamenjani, kar zagotavlja dolgoročno in brez težavno delovanje. Večino rabljene opreme ni bilo dolgo v uporabi, saj številne hotelske in druge restavracije hitro nadgradijo svojo opremo. V nekaterih primerih pa novi lastniki gostiln in drugih jedilnih obratov ne ostanejo v poslu in prodajo svojo obstoječo opremo.

Najbolj opazna prednost vse rabljene gostinske opreme je njena nizka nakupna vrednost. Vse rabljene naprave so pregledane s strani strokovnjakov.

Sredstva, ki jih bomo prihranili z nakupom rabljenih pomivalnih strojev in drugih naprav pa lahko vložimo v prenovo našega obstoječega prostora, za zaposlitev novega osebja in številne druge projekte oziroma izboljšave.

Visoka kakovost rabljenih pomivalnih strojev, pečic in drugih naprav

Nakup nove gostinske opreme je vedno dobra poteza, če si jo lahko privoščimo. Je pa res, da vsaka nova naprava na tržišču hitro izgubi svojo vrednost. Takoj, ko nov dehidrator hrane ali drugo napravo uporabimo, ji vrednost pade za do 30%.  Tako se pogosto bolj splača, da rabljena gostinska oprema služi pri obratovanju naše nove restavracije v hotelu, bara, gostilna in menze.

Več kot 50% novih restavracij ne ostane v poslu prvo leto. Naslednjih pet let pa več kot 70% ostalih propade. Vsa oprema lastnikov teh obratov pa se hitro proda. Tako večino rabljene gostinske opreme ni stare več kot nekaj let. Na voljo za nakup pa je od 30% do 50% znižana od vrednosti nove. Vse naprave imajo industrijsko kakovost. Narejene so tako, da imajo izredno dolgo življenjsko dobo in zahtevajo minimalno vzdrževanja.

Z nakupom rabljene opreme ohranjamo okolje

Večina neprodane rabljene gostinske opreme konča na odpadu. Če kupimo to opremo, smo si zagotovili kakovostno in dolgotrajno rešitev za obratovanje naše restavracije, bara ipd. Obenem pa smo preprečili onesnaževanje narave. Rabljene naprave so na voljo po zelo ugodnih cenah ter imajo garancijo prodajalca. Seveda pa je razumljivo, da si nekateri novi lastniki morda ne morejo privoščiti strojev, ki jih potrebujejo. V tem primeru je rešitev najem gostinske opreme, ki nam tudi omogoča, da opremo kasneje odkupimo.

Večina neprodane rabljene gostinske opreme konča na odpadu. Če kupimo to opremo, smo si zagotovili kakovostno in dolgotrajno rešitev za obratovanje naše restavracije, bara ipd.

Najem gostinske opreme je stroškovno učinkovita rešitev

Nakup ali najem prvega prostora, kjer bomo imeli svojo restavracijo nas postavi pred številne izzive. Pogosto moramo kupiti celotno ali pa del opreme, ki jo bomo potrebovali za uspešno delovanje našega jedilnega obrata. Pri tem moramo izpostaviti, da je to velik vstopni strošek, ki si ga nekateri novi in obstoječi podjetniki težko privoščijo. Bolj učinkovito je, če najamemo gostinsko opremo, saj bomo tako prihranili veliko sredstev. Obenem pa bomo dobili boljši vpogled v primernost uporabe določenih naprav, ki smo jih najeli. 

Manjša podjetja in start-upi si pogosto ne morejo privoščiti nakupa opreme za celotno kuhinjo, pomivalnico ali drug oddelek.

Najeta oprema za gostilne vsebuje garancijo najemodajalca

Marsikdo se pogosto prestraši, saj niti ne ve, da si lahko uredi najem gostinske opreme z garancijo. Najemodajalec oziroma trgovina, kjer smo si napravo ali naprave izposodili, opravi vsa potrebna popravila v primeru težav. Tako je skoraj enako, kot če bi kupili novo opremo, saj se lahko zanašamo na garancijo, ki je v teku vse dokler imamo sklenjeno veljavno najemno pogodbo.

Manjša podjetja in start-upi si pogosto ne morejo privoščiti nakupa opreme za celotno kuhinjo, pomivalnico ali drug oddelek. Če pa se odločijo za najem gostinske opreme, pa imajo tudi možnost kasnejšega nakupa najetih strojev.

Možnost najema strojev za določeno obdobje

Navade ljudi, kar se tiče prehrane, se močno spremenijo večkrat na leto. V poletnih mesecih imajo restavracije večji obisk ob večerih ali času za kosilo. V zimskem času pa stranke zahtevajo tople napitke ipd. Vse to pomeni, da se količina prometa lahko hitro poveča ali zmanjša glede na sezono, uro in druge dejavnike. Ob takih situacijah je morda najbolje, če najamemo dodatni pomivalni stroj, da lahko pomijemo vso dodatno posodo in primerno poskrbimo za naše stranke.

Dejstvo je, da bomo z najemom gostinske opreme prihranili ogromno količino denarnih sredstev na dolgi rok. Sčasoma pa bomo lahko, če tako velevajo pravila najemodajalca, tudi odkupili stroje in drugo opreme po ugodni ceni.

  • November 20, 2021