Spoznajte največje prednosti LED razsvetljave

LED razsvetljava

LED razsvetljava je postala izjemno priljubljena, saj se ponaša z vrsto prednostmi. Če pogledamo samo njeno življenjsko dobo, ki je v povprečju 50 000 ur, se lahko hitro navdušimo nad njo. A to še zdaleč ni vse. V osredju je tudi dober izkoristek. Pri LED svetilih se namreč 90 % porabljene energije spremeni v vidno svetlobno ter samo 10 % v toplotno energijo.

Na seznamu prednosti LED luči se znajdeta tudi lastnosti odpornost in robustnost. Luči LED namreč ne vključujejo gibljivih delov oziroma krhke žarilne nitke, prav tako ne lomljivih steklenih delov. Posledično se LED razsvetljava ne more kar tako poškodovati. Tudi na vibracije je zelo odporna.

Razsvetljava, ki je narejena iz ekološko neoporečnih materialov

Ekološka neoporečnost je še ena od dobrih lastnosti LED razsvetljave. LED svetila so narejena iz ekološko neoporečnih materialov.

LED razsvetljava
LED razsvetljava združuje sodobno tehnologijo in dizajn, za učinkovito in okolju prijazno osvetlitev vašega doma

Izpostaviti je treba tudi varnost LED luči. Njihova velika prednost je torej, da se le minimalno segrevajo. Na takšen način se lahko na primer izognemo najrazličnejšim nevarnostim. Nizka delovna napetost pa omogoča varno rokovanje in zadostuje varnostnim zahtevam.

Pogostost prižiganja LED luči

LED razsvetljava se hipno prižge in ugasne. Na njihovo življenjsko dobo pa ne vpliva pogostost prižiganja in ugašanja. Kar se tiče svetlobnega spektra LED svetil, je ta brez ultravijolične svetlobe.

LED razsvetljava
LED razsvetljava: dolgotrajna in energetsko učinkovita rešitev, katere življenjska doba ni odvisna od pogostosti prižiganja in ugašanja. Idealno za vsak prostor in vse načine uporabe.

S pomočjo elektronskega krmiljenja lahko LED lučem znižujemo moč svetilnosti. To na primer pomeni, da lahko pri svetilkah v naselju določimo 100 % svetilnost v času od mraka do polnoči, nato pa se svetilnost zmanjša za polovico.

Zunanje in notranje LED luči

LED razsvetljava se lahko namešča tako v notranjih kot notranjih prostorih. Seveda se s takšno vrsto svetil srečujemo tudi na področju prevoznih sredstev.

Notranja in zunanja LED svetila niso samo izjemno dobro funkcionalna, temveč so lahko izjemno privlačnega videza. Na voljo so v številnih možnih različicah. V notranjih prostorih so dobrodošla tako v dnevnem prostoru, kuhinji, kopalnici, na hodniku, skratka povsod.

Namestitev stropne luči. Najboljša nova LED luč je …

Tudi zunanja LED razsvetljava lahko okolici s svojo privlačnostjo da piko na i. Še posebej priljubljeni so LED reflektorji, ki jih lahko postavite na različne konce.

Pomembna vloga stropnih svetil

Svetila lahko delimo na več vrst. Medtem ko nekatera pomembnejše vplivajo na funkcionalnost v prostoru, so druga namenjena tudi kot dekor. Med pomembnejša zagotovo sodijo stropna svetila. Takšna vrsta luči mora zaradi svoje pomembne vlogo biti previdno izbrana. Med drugim se moramo zavedati, da ko stopimo v prostor, pogosto najprej zagledamo tudi stropno luč.

Stropna svetilka je torej eden od najpomembnejših elementov notranje razsvetljave, in to v vsaki sobi doma. Omogoča osnovno razsvetljavo in popestri notranji prostor. Z njo lahko torej ustvarjamo čudovito atmosfero v domu. Stropna svetila lahko odlično kombiniramo z drugimi svetlobnimi izdelki.

Različne vrste luči za strop

Seveda so stropna svetila lahko najrazličnejših vrst. Med seboj se razlikujejo glede na velikost, obliko, materiale, barve. Na voljo so na primer LED stropne svetilke, kristalne stropne luči, tekstilne, lesene svetilke iz lamel in še bi lahko naštevali.

Če svoj novi dom opremljate z razsvetljavo in takšno delo opravljate prvič, je pametno, da se o nameščanju pogovorite s kakšnim strokovnjakom, na primer z notranjim oblikovalcem ali arhitektom. Ta vam bo povedal, kako pomembno vlogo imajo stropne luči pa tudi druge vrste razsvetljave.

Namen stropnega svetila

Stropna svetila predstavljajo splošen vir svetlobe. Pri izbiri takšne vrste luči moramo najprej vedeti, čemu bo sploh namenjena. Izjemno dober splošen vir svetlobe je torej stropna oziroma viseča svetilka, prav tako lestenec v središču prostora.

Če na primer želimo poudariti del notranje opreme, lahko uporabimo stropne reflektorje. Za osvetljevanje delovnega prostora, denimo nad pisalno mizo ali nad kuhinjskim otokom, je pametno razmisliti o stropni svetilki, ki je nameščena direktno nad delovnim prostorom.

Vrste prostora, ki ga osvetljujemo

Pri izbiri stropnega svetila je eno od ključnih vprašanj tudi, kateri prostor bomo osvetljevali in kaj bomo v njem pravzaprav počeli. Za nekatere prostore je bistveno bolj dobrodošla močna in praktična osvetlitev. Stropne svetilke na hodnikih nam morajo denimo pomagati, da lahko dovolj hitro najdemo vse, kar potrebujemo, preden se odpravimo od doma.

Močna svetloba za britje in druge aktivnosti je prav tako zelo zaželena v kopalniškem prostoru. Dnevna soba, otroška soba in še nekateri prostori so večnamenski. V tem primeru je primerna izbira močna splošna osvetlitev. V teh sobah nam torej pride v poštev stropna svetilka z možnostjo zatemnitve.

  • July 10, 2023