Barbecue omake vseh vrst in okusov

Omake so že od nekdaj priljubljena sestavina jedi. Poznamo tudi omake za žar oziroma barbecue omake, ki so še posebej primerne za bolj tople dni. Za tovrstne omake velja, da jih lahko pripravimo v najštevilčnejših okusih ter vrstah. Uporabljamo jih tako pri nas kot tudi v svetu. Njihova uporaba je vsestranska, v prvi vrsti pa z njimi namažemo zrezke, rebrca, bedrca ter podobno meso pred pečenjem. Omake te vrste se zelo dobro podajo tudi k zelenjavi, ki je pripravljena na žaru.

Najbolj priljubljene vrste omak

Težko rečemo, katere barbecue omake so trenutno najbolj priljubljene. Vsekakor pa lahko sklepamo po tem, katere ljudje najpogosteje uporabljajo. Tako v ospredje postavljamo posebno žar omako, kjer je njena glavna sestavina ingver. Gre za precej klasični tip omake, ki je narejena na osnovi paradižnika. Njena posebna sestavina pa je vsekakor ingver, poleg limoninega soka. Barbecue omake te vrste so še kako zelo primerne za tople poletne dni.

Tovrstne omake pri izbiri sestavin res ne poznajo meja. Tako je priljubljena tudi omaka za žar, ki temelji na medu ter burbonu. Zanjo je značilno, da je zelo pekoča in da je najbolj priljubljena na območju južne Amerike.

Že pripravljene omake

Barbecue omake lahko v večini doma pripravimo kar sami. Poleg tega je priljubljeno tudi kupovanje že pripravljenih omak določenih slovenskih in tudi tujih proizvajalcev. Take omake si lahko ogledamo tudi v priljubljeni spletni trgovini, kjer že izdelane barbecue omake lahko tudi kupimo.

Barbecue

Za vsako od omak, ki so že pripravljene, si lahko na priljubljeni spletni strani ogledamo vse sestavine. Poleg tega bomo za vsako od omak lahko videli tudi ceno. Ugotovili bomo, da so izdelki take vrste na spletu zelo ugodni. Mogoče bomo celo ugotovili, da se nam bolj splača posegati po omaki, ki je že narejena, kot pa da jo doma izdelamo sami.

Kljub temu pa večina ljudi barbecue omake še vedno najraje dela sama, saj pri tem neznansko uživa. Tudi recepte zanje si lahko izmišljamo kar sproti. Po drugi strani pa se radi držimo nekega recepta, zato vseeno tu in tam poškilimo na splet, kjer nas čaka obilica praktičnih receptov za barbecue omake.

  • July 19, 2018